Huffington Post: Ηρθε το τέλος της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την χώρα που την γέννησε - iefimerida.gr

Huffington Post: Ηρθε το τέλος της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την χώρα που την γέννησε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το εάν ήρθε το τέλος της δημοκρατίας στην Ελλάδα, η οποία «την γέννησε» αναφέρεται σε κείμενο της στη Huffington Post μια δημοσιογράφος η Αθηνά Τασέ η οποία επισημαίνει πως «η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της κρίσης, η οποία χτύπησε και μια από τις βασικές πηγές πληροφόρησης, την ΕΡΤ».

Η Αθηνά Τασέ, επισημαίνει στο κείμενο της, πως η δημοκρατία στην Ελλάδα «βρίσκεται σε σταυροδρόμια. Η χώρα η οποία γέννησε το δυτικό μοντέλο δημοκρατίας πριν τέσσερις χιλιάδες χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, η οποία πλέον επηρεάζει και μια από τις βασικές δημόσιες πηγές πληροφόρησης».

Η ελληνογαλλίδα δημοσιογράφος, αναφέρει πως δουλειά της ήταν να παρακολουθεί στην Κένυα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν η κυβέρνηση τη ροή ειδήσεων στη δημόσια κυρίως τηλεόραση, κάνοντας λόγο για κυβερνητικό αυταρχισμό στη μετάδοση των ειδήσεων, ο οποίος σύμφωνα με την Τασέ υπήρχε «σε ασταθείς πολιτικά και οικονομικά χώρες, όπως η Συρία, η Αίγυπτος, η Σομαλία, η Ζιμπάμπουε η Κένυα, και το Κονγκό μεταξύ άλλων. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπάρχει και μια ευρωπαϊκή χώρα μέσα στη λίστα» επισημαίνει, ενώ διερωτάται σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, «μήπως θεωρούμε την δημοκρατία δεδομένη;».

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ λόγω λιτότητας ως ένα «σοβαρό πολιτικό λάθος», άποψη την οποία σύμφωνα με την ίδια ενστερνίζονται αρκετοί δημοσιογράφοι σε όλη την Ευρώπη.

Το κείμενο της Τασέ κλείνει με την ίδια να επισημαίνει πως το «ελληνικό παράδειγμα είναι μια υπενθύμιση πως τα δυτικά δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία πολύ συχνά θεωρούμε -λανθασμένα- πως είναι σταθερά και αλάνθαστα, δεν είναι σε καμία περίπτωση σταθερά. Το αντίθετο, οι συνέπειες της ελληνικής οικονομικής κρίσης στη δημοκρατία, είναι η τέλεια επίδειξη για το πόσο εύθραυστη είναι η δημοκρατία στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ