Δεν πέρασε η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Δεν πέρασε η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Δεν πέρασε η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απερρίφθη η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση - συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών και της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η τροπολογία του ΚΚΕ είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο που συζητείται για το «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά δεν συζητήθηκε καθώς απερρίφθη από το προεδρείο της Βουλής το οποίο την έκρινε «άσχετη» με το περιεχόμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προέβαλλε ένα ακόμη επιχείρημα για την απόρριψη της συγκεκριμένης τροπολογίας, επικαλούμενος έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία προκαλείται δαπάνη για το Δημόσιο.

«Η τροπολογία μας είναι σχετική με το ν/σ που συζητάμε. Σας προκαλούμε να βάλετε σε ψηφοφορία. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάσης Παφίλης μπροστά στην άρνηση και του αρμόδιου υπουργού κ. Λυκουρέντζου και του προεδρείου να συζητηθεί η τροπολογία.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για «εκκωφαντική σιωπή»- αποχώρησαν από την αίθουσα.

Mετά τις καταγγελίες σε βάρος τους οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν και έλαβαν το λόγο υποστηρίζοντας ότι συμφωνούν με το αίτημα για την κατάργηση της ΠΝΠ αλλά αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με την παρούσα διαδικασία καθώς αυτό δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ