Ανακούφιση και άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών - iefimerida.gr

Ανακούφιση και άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά αντιδρά το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά τη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών και αποφυγή των πρόωρων εκλογών -προς το παρόν- , με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 2,6%.

Η αβεβαιότητα ως προς την πολιτική σταθερότητα μειώθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities. Επισημαίνει ωστόσο ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα μπορεί να περιορίσει τα περιθώρια ανόδου κατά τη σημερινή συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι η αγορά αναζητά ισχυρότερους καταλύτες από το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων.

Στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου το σύνολο σχεδόν των τίτλων κινείται ανοδικά, τα υψηλότερα κέρδη, άνω του 5%., καταγράφουν οι μετοχές των Βιοχάλκο, ΣΩΛΚ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ.

Πάνω από 4% ενισχύονται οι τίτλοι των MIG, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΛΠΕ, ενώ 9 ακόμα τίτλοι σημειώνουν άνοδο πάνω από 3%, μεταξύ των οποίων οι Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ και Intralot.

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΟΠΑΠ και Τρ. Πειραιώς, υποχωρώντας 1,29% και 0,68% αντίστοιχα.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 928,41 μονάδες με κέρδη 2,30%. Κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 2,61% στις 931,13 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 15,4 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σ4ε 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 60 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 10 υποχωρούν και 11 διαπραγματεύονται αμετάβλητες. Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ