FT: Μικρή παράταση «ζωής» για τους διορισμένους με κομματικά κριτήρια εργαζομένους της ΕΡΤ - iefimerida.gr

FT: Μικρή παράταση «ζωής» για τους διορισμένους με κομματικά κριτήρια εργαζομένους της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς μπορεί μία απόφαση να κρίνεται παράνομη και την ίδια στιγμή να θεωρείται πως εμπίπτει στα δικαιώματα της κυβέρνησης που την έλαβε; Αλλεπάλληλα πέπλα ασάφειας καλύπτουν την υπόθεση «ΕΡΤ» από την πρώτη κιόλας στιγμή της έλευσής της στην επικαιρότητα, σηματοδοτώντας τη χειρότερη κρίση της κυβέρνησης συνασπισμού από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας πριν από ένα χρόνο.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η γενική «ατμόσφαιρα» που αποπνέει σημερινό άρθρο της ανταποκρίτριας της οικονομικής εφημερίδας Financial Times στην Αθήνα, Κέριν Χόουπ, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα ΕΡΤ και το ενδεχόμενο εκλογών.

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και να προβεί σε παραχωρήσεις προς τα συγκυβερνώντα κόμματα. Η απόφαση αυτή θα καθυστερήσει το σχέδιο του Πρωθυπουργού να απολύσει τους 2.650 εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος τους διορίστηκαν με κομματικά κριτήρια...», αναφέρει στο σύντομο ρεπορτάζ της η Κέριν Χόουπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ