Ανεξάρτητοι Ελληνες: Να μη γίνει η σύσκεψη στο Μαξίμου ως την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ - iefimerida.gr

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Να μη γίνει η σύσκεψη στο Μαξίμου ως την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Να μη γίνει η σύσκεψη στο Μαξίμου ως την απόφαση του ΣτΕ γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αναβληθεί το αποψινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, μέχρι να εκδοθεί η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αυτό διότι περιμένουμε κατά την ταπεινή μου άποψη μία μείζονος σημασίας απόφαση από το συμβούλιο Επικρατείας που θα κάνει δεκτή ή θα απορρίψει το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για να ανοίξει η ΕΡΤ. Θα έλεγα ότι είναι η λογική ότι δεν πρέπει να εκδώσουν απόφαση οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων. Γιατί αλλιώς πάει να πει ότι προλαμβάνουν, προκαταλαμβάνουν, προδικάζουν» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Καπερνάρος τονίζει ότι «δεν θεωρεί λογικό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μέσα στο καλοκαίρι, καθώς θα είναι και πλήγμα για τον τουρισμό μας».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου έχει ως εξής:

Κύριε Καπερνάρο, τι πιστεύετε ότι μπορεί να προκύψει σήμερα από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών;

Περιμένουμε κατά την ταπεινή μου άποψη μία μείζονος σημασίας απόφαση που είναι να γίνει δεκτό ή όχι και μάλιστα χωρίς αιτιολογία, κατά το δίκαιο μας, η επί της προσωρινής διαταγής απόφαση του κ. Κ. Μενουδάκου δηλαδή, το Συμβούλιο Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μας θα εκδώσει απόφαση που θα λέει δέχεται ή απορρίπτει το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για να ανοίξει η ΕΡΤ. Οπότε, πως είναι δυνατόν να προβούν οι τρεις αρχηγοί σε μία απόφαση χωρίς να περιμένουν την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας;

Βλέπετε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής ας πούμε; Ή ότι θα προχωρήσουν κανονικά;

Κοιτάξτε μπορεί να έχουμε απόψε απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά αν οι νομικοί σύμβουλοι των δύο υπουργείων και οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΣΠΕΡΤ παραδώσουν, προσκομίζουν έγγραφα τα οποία πρέπει να μελετηθούν, οπωσδήποτε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος που μπορεί να πάει μέχρι αύριο το πρωί. Θα έλεγα ότι είναι η λογική ότι δεν πρέπει να εκδώσουν απόφαση οι τρείς αρχηγοί των κομμάτων.

Μέχρι να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου;

Πάει να πει ότι προλαμβάνουν, προκαταλαμβάνουν προδικάζουν; Δεν ξέρω τι να πω..

Βλέπετε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι ρεαλιστικό ή όχι;

Ακούστε ρεαλιστικό μπορεί να θεωρηθεί το παν. Όμως είναι λογικό; Αυτό πρέπει να ψάξουμε να βρούμε. Σαν Έλληνας πολίτης σας μιλάω. Όχι σαν βουλευτής των ΑΝΕΛ. Θεωρώ ότι εάν ένα χρονικό διάστημα που θα γίνουν οι εκλογές ή μάλλον που πρέπει να γίνουν εκλογές για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, νομίζω πως παράλληλα θα είναι ένα πλήγμα για τον τουρισμό μας. Δεν έχουν ξαναγίνει εκλογές το χρονικό διάστημα των μπάνιων του λαού όπως θυμάστε είπε κάποιος χαρακτηριστικά Ιούλιο-Αύγουστο..

Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο δεν λειτουργούν καν τα δικαστήρια. Είναι νεκρός από νομικής άποψης ο χρόνος του Αυγούστου. Τώρα εάν ανατρέψουν και αυτά, δεν ξέρω τι να πω. Φοβάμαι όμως ότι πρέπει να το υπερκεράσουν αυτό, να βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ για να δούμε το κοινό συμφέρον. Και δίνω μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιστημονική επάρκεια και την δικαστική σοφία του κυρίου Μενουδάκου ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ και θα πει να ανοίξει η ΕΡΤ.

Γιατί δεν είναι δυνατόν ποτέ να θέλουμε να πούμε να νοικοκυρέψουμε πράγματι, να εξορθολογήσουμε, πράγματι πρέπει την ΕΡΤ χωρίς να έχουμε προετοιμάσει την επόμενη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να κλείνουμε την ΕΡΤ για να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε που είναι άγνωστο ακόμα και στην Βουλή των Ελλήνων πως θα γίνει. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μαζέψει τα πράγματα μας γιατί ξενοικιάσαμε το σπίτι και μετακομίζουμε και δεν έχουμε βρει άλλο σπίτι να πάμε. Κάπως έτσι μας το λένε. Αυτή την προχειρότητα την απροετοιμασία, τον αιφνιδιασμό και κατά τον στυγνό τρόπο, τον αμείλικτο τρόπο όπως εξελίχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ νομίζω πως είναι όχι μόνο αντιδημοκρατικό είναι αντιανθρώπινο. Είναι απέναντι στη λογική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ