Διαδήλωση Βέλγων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες για το κλείσιμο της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Διαδήλωση Βέλγων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες για το κλείσιμο της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες προχώρησαν περίπου πενήντα Βέλγοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ έκαναν και λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα De Morgen, οι Βέλγοι δημοσιογράφοι, επέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία, ενώ συνοψίζουν το μήνυμα της κίνησης τους με τη φράση «stand up for journalism».

Οπως αναφέρει μάλιστα η De Morgen, οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως «με το κλείσιμο της ΕΡΤ ο πλουραλισμός των ΜΜΕ και η δημοκρατία αντιμετωπίζουν κίνδυνο», ενώ παράλληλα τονίζουν πως «η λαίλαπα της λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα, όχι μόνο οδηγεί στην φτωχοποίηση της συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά αποδυναμώνει τη λειτουργία της δημοκρατίας με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ