Τι βλέπουν τα ξένα Μέσα μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ: Πάγωμα δανείων και νέα δημοσιονομικά μέτρα - iefimerida.gr

Τι βλέπουν τα ξένα Μέσα μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ: Πάγωμα δανείων και νέα δημοσιονομικά μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γρήγορα και με βίαιο τρόπο φαίνεται πως μεταβάλλεται το success story της Ελλάδας σε μια καταστροφική πορεία υπό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Οι Financial Times, οι New York Times, η Μοοdy's αμφισβητούν πλέον πλήρως την ελληνική ανάκαμψη.

Ο διεθνής Τύπος ασχολείται με τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θέτει τη χώρα υπό τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών, που κατά τους New York Times «θα παγώσουν τα δάνεια διάσωσης».

«Οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα παγώσουν τα δάνεια διάσωσης», γράφει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας.

«Οι ηγέτες της ολοένα και πιο εύθραυστης κυβερνητικής συμμαχίας συναντώνται για να κλείσουν το ρήγμα που προήλθε από το λουκέτο στην ΕΡΤ και που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση»

Πιο σκληρό το δημοσίευμα των Financial Times, με αφορμή την αποβολή της Ελλάδας από τον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη MSCI, αναφέρει ότι «η χώρα θα βγει από το λάκκο για να ξαναχαντακωθεί μόνη της». Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι γνώριζαν: Η Ελλάδα είναι μια καταδυόμενη αγορά». Και καταλήγει γράφοντας πως ενδεχομένως θα υπάρξουν πτωτικές πιέσεις, δεδομένου μάλιστα ότι το αυτοανακηρυσσόμενο «grecovery» αμφισβητείται.

Οσο για την Moody's, δημοσίευσε έκθεση, η οποία εκτιμά πως το κλείσιμο της ΕΡΤ και η αποτυχία στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων απειλούν την κυβερνητική συνοχή, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι πλέον ορατό. Οπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, «το κλείσιμο στην ΕΡΤ απειλεί την κυβερνητική συνοχή» ενώ και οι αρνητικές εξελίξεις με τη ΔΕΠΑ, οδήγησαν στο να χαρακτηριστεί η έκθεση «πιστωτικά αρνητική».

Σύμφωνα με τη Moody's, «χωρίς συμβιβασμό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, το ρίσκο νέων εκλογών αυξάνεται, κάτι που είναι πιστωτικά αρνητικό», ενώ παράλληλα βλέπει και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα, καθώς όπως επισημαίνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει βγει εκτός στόχων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ