O Γιώργος Παπανδρέου είχε γενέθλια την Κυριακή, ανήμερα του Αγίου Μνημονίου - iefimerida.gr

O Γιώργος Παπανδρέου είχε γενέθλια την Κυριακή, ανήμερα του Αγίου Μνημονίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 61 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε σαν σήμερα στις 16 Ιουνίου του 1952 στη Minnesota των Η.Π.Α.

Σημειώνεται ότι την ημέρα των γενεθλίων του Γιώργου Παπανδρέου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Μνημονίου.

Ο Όσιος Μνημόνιος ήταν Χριστιανός ιερωμένος, Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος έζησε τον 4ο αιώνα. Η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου. Υπήρξε... επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου και χειροτόνησε διάκονο τον Όσιο Τύχωνα (η μνήμη του εορτάζεται, επίσης, στις 16 Ιουνίου), ο οποίος τον διαδέχθηκε στην Επισκοπή Αμαθούντος (σήμερα υπάγεται εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού).

Αυτές οι ελάχιστες πληροφορίες είναι μονάχα γνωστές για τη ζωή του Αγίου, αναφορά για τον οποίο γίνεται στον βίο του Τύχωνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ