Ο Σαμαράς κάνει ρελάνς: Ανοίγει άμεσα μεταβατική ΕΡΤ, ψηφίζει νέο νόμο - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς κάνει ρελάνς: Ανοίγει άμεσα μεταβατική ΕΡΤ, ψηφίζει νέο νόμο

Ο Σαμαράς κάνει ρελάνς: Ανοίγει άμεσα μεταβατική ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρελάνς στους δύο εταίρους του κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και με γραπτή ανακοίνωση δεσμεύτηκε να ανοίξει άμεσα μεταβατικό ενημερωτικό κανάλι στη θέση της κλειστής ΕΡΤ και το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Γράφει η σχετική ανακοίνωση:

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Προεκλογικός Σαμαράς σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Νέα επίθεση εναντίον της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη βήμα της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ. Εκανε λόγο για μεγάλη συντεχνία των βολεμένων.«Είχαμε μία ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα απίστευτα. Θα τα μάθει ο λαός μας. Ηδη ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα. Τα προνόμια τέλος, η αδιάφανεια τέλος, οι σπατάλες τέλος», είπε ο πρωθυπουργός.

Για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε τον όρο «μεταρρυθμιστικό κίνημα» για να χαρακτηρίσει τη ΝΔ και όπως φαίνεται αυτό θα είναι το σύνθημά του στο εξής για την επόμενη περίοδο. «Δεν είναι παραταξιακή υπόθεση η μεταρρύθμιση. Αγκαλιάζει το σύνολο του ελληνικού λαού. Και πολλοί αυτό δεν μπορούν να το καταπιούν, ότι είμαστε σε αυτή την πρωτοπορία» τόνισε ο κ. Σαμαράς ρίχνοντας βέλη εναντίον των εταίρων αλλά και της αντιπολίτευσης.

«Ο κόσμος είναι μαζί μας, θέλει δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός βάζοντας ακόμη περισσότερες προεκλογικές πινελιές στην ομιλία του. «Θέλει κότσια και βούληση να τα βάλεις με τις συντεχνίες» είπε.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ:

«11 εβδομάδας απεργίας γι αυτό θρηνούν; Για ποια ποιοτική ενημέρωση μιλούν; Αυτή που την έλεγαν απαξιωμένη;. Τόσο υποκρισία;. Οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο

Οταν μιλούν για δικαιώματα εννοούν προνόμια Τα δικαιώματα ιερά ωφελούνται όλοι. Τα προνόμια μόνο λίγοι σε βάρος των πολλών. Είναι καιρός να το πούμε καθαρά για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοινωνίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων, των επιτήδειων.

Δεν είναι παραταξιακή η μεταρρύθμιση. Αγκαλιάζει το σύνολο του ελληνικού λαού, για αυτό δεν μπορούν μερικοί να το καταπιούν. Ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν θυσίες. Φροντίστε να γίνουν αλλαγές. Μπορείτε συγκρουστείτε ή φοβάστε.

Σύμβολο αδιαφάνειας, σπατάλης. Το έλεγαν κι εκείνοι μέχρι χθες. Προσπάθησαν να τον εξυγιάνουν, αλλά στάθηκε αδύνατο. Γιατί άραγε ήταν αδύνατο. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε συν η συντεχνία των βολεμένων. Είχαμε μια ΕΡΤ γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα. Ηδη ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή και θέλουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονη. Τέλος προνόμια, αδιαφάνεια, σπατάλη.

Πρέπει η κοινωνία να τις στηρίξει. Να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού. Και τα κότσια και τη βούληση να τα βάλεις με τους προνομιούχους με τις συντεχνίες

Εμείς ενώνουμε δεν τους διχάζουμε τους Ελληνες. Ζητάμε κάτι που είναι καλό για όλους και οι άλλοι πασχίζουν να δώσουν κι άλλα προνόμια. Συζητάμε με όλους, εκείνοι αποκλείσουν αντίθετη άποψη. Διαστρεβλώνουν, βρίζουν. Δεν φοβόμαστε διαφωνία. Εμείς δεν βρίζουμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν έχουμε εκδικητικότητα. Είπαμε πως θα αποζημιωθούν όλοι και θα μπορούν να επαναπροσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Ο κόσμος είναι μαζί μας και περιμένει δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα.

Ο λόγος που κυριαρχούμε είναι γιατί εμπιστευόμαστε τη νεολαία.

Αλλοι τσακώνονται και για τις συνιστώσες τους. Δεν έχουν δημοκρατική συνοχή.

Παλιότερα ίσως να μην ήταν ρεαλιστικό, τώρα είναι. Εχουμε πολιτικό πλεονέκτημα συσπειρώνουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας. Εμάς πιστεύουν όλοι όσοι θέλουν αλλαγές.

Μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με νέα δυναμική .Δες μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε συμβιβασμούς.

Μπορούμε να βρούμε λύση για να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα ο νέος οργανισμός. Να υπάρξει ακόμα και μεταβατική περίοδος για να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταδόσεις. Να γίνει... φυγή προς τα εμπρός, όχι προς τα πίσω, όχι με τα σύμβολα του χθες.

ΕΝΤΟΛΉ να τα αλλάξουμε όλα, τα κάστρα της αδιαφάνειας που έφεραν την Ελλάδα στην κρίση. Αυτή την εντολή δεν την αλλάζουμε. Τα κόμματα χάνουν τη λάμψη τους και όλοι εμπνέονται από την πατρίδα που είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε Έλληνα».

Οι εταίροι σήκωσαν μπαϊράκι

Το ζητούμενο τώρα είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απορρίπτουν προς το παρόν την πρόταση Σαμαρά για μεταβατική ΕΡΤ και νέο νόμο (διαβάστε αναλυτκά το ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ