Αλλάζει τα δεδομένα το ΣτΕ για την ΕΡΤ αν «παγώσει» την υπουργική απόφαση - iefimerida.gr

Αλλάζει τα δεδομένα το ΣτΕ για την ΕΡΤ αν «παγώσει» την υπουργική απόφαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναμένει με αγωνία την απόφαση που πρόκειται να εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει με την οποία ζητά προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάρτιση της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή της επίμαχης απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Η συζήτηση της προσφυγής προσδιορίστηκε μεν για τον προσεχή Σεπτέμβριο, πλην, όμως, συνοδεύεται από επικουρικό αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα αναστέλει την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, μέχρι να συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστήριου και να αποφανθεί επί της ουσίας της προσφυγής.

Εφόσον τελικώς το ΣτΕ αποδεχθεί το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, τότε μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα που έχει προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή και έτσι να «γεφυρωθούν» οι αντιθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και να ικανοποιηθούν -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- όλες οι πλευρές.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τη Δευτέρα, μία πριν από τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων που έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ