Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Να διαλυθεί η Τρόικα- Το ΔΝΤ μας κοροϊδεύει - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Να διαλυθεί η Τρόικα- Το ΔΝΤ μας κοροϊδεύει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικός σε ένα νέο «κούρεμα» του χρέους μόνο όμως εάν η Ελλαδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του ΔΝΤ και πρότεινε την διάλυση της Τρόικα.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη του στην Frankfuter Allgemeine Zeitung, τόνισε πως «η τρόικα πρέπει να σπάσει και το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να παίζει ρόλο σε διασώσεις Ευρωπαϊκών χωρών στο μέλλον», καθώς όπως επισημαίνει, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «κοροϊδεύει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Συγκεκριμένα, για το «σπάσιμο» της Τρόικα ο επικεφαλής του ESM τόνισε: «Βραχυπρόθεσμα το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στην τρόικα, λόγω της εμπειρίας του με τα προγράμματα βοήθειας, αλλά πιο μακροπρόθεσμα, οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίζουν για τα προγράμματα βοήθειας μόνες τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως οι συζητήσεις μπορούν να «ανοίξουν» από το 2014, μόνο όμως εάν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ