Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική επιτροπή -Στουρνάρας: «Δεν είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε» - iefimerida.gr

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική επιτροπή -Στουρνάρας: «Δεν είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε»

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική επιτροπή- Στουρνάρας: «Δεν είμαστε μπάσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οξυμένο ήταν το κλίμα, εξαιτίας των εξελίξεων που αφορούν την ΕΡΤ, στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη κοινοτική οδηγία για τη ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ και αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Δεν είμαστε μπάστε σκύλοι αλέστε», ήταν η αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα.

Οπως διευκρίνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το e mail του υπουργού Οικονομικών για όσους αναμεταδίδουν το σήμα της.

«Εχω ευθύνη. Δεν είμαστε χώρα μπάστε σκύλοι αλέστε», απάντησε αναφερόμενος στην αποχώρηση ο κ. Στουρνάρας. Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναφορά του Μίμη Ανδρουλάκη- ότι ο υπουργός Οικονομικών με όσα λέει πυροδοτεί την κυβερνητική συνοχή- ο τελευταίος εξέφρασε τη λύπη του για την τοποθέτηση του βουλευτή.

«Εγώ προσπαθώ να βρίσκω συναινετικές λύσεις. Εμείς προτείναμε μια λύση. Αν κάποιος δεν συμφωνεί πρέπει να προτείνει κάτι ισοδύναμο. Το να λες όχι χωρίς να προτείνεις δεν δίνει λύση στη πρόβλημα. Η ουσία είναι ότι προσπαθούμε να λειτουργήσει εκ νέου η δημόσια ραδιοτηλεόραση που είχε πολύ αρνητικές επιδόσεις και σε θέματα κόστους και σε θέματα τηλεθέασης. Δεν θέλω να οξύνω το κλίμα αλλά όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα στοιχεία», είπε συγκεκριμένα.

Στο ζήτημα της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρθηκε και ο Μάκης Βορίδης. «Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυθαίρετα τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ΕΡΤ για να κάνει δικές του εκπομπές», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Χαρακτηρίζοντας «αστειότητες» τις απόψεις που ακούστηκαν, πως θα ανεχθεί η κυβέρνηση τη χρήση του σήματος της ΕΡΤ, επεσήμανε πως οι σχέσεις εργασίας έχουν λυθεί.

«Βεβαίως υπάρχουν αντιδράσεις και διεθνών οργανισμών και λοιπόν; Και o ALTER έκλεισε αλλά δεν είδαμε τις ίδιες αντιδράσεις. Εκεί δεν δούλευαν δημοσιογράφοι; Τώρα όμως που πληρώνονται με τα λεφτά των φορολογουμένων δεν πρέπει να τα προστατεύσουμε τα χρήματα των πολιτών; Αρα να συζητήσουμε πώς θα επισπεύσουμε και πώς θα λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση, αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί αλλά το να λέμε ότι υπήρχαν οι παθογένειες χωρίς να δίνουμε λύσεις δεν γίνεται», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση της Ασημίνας Ξηροτύρη, με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να σχολιάζει πως δεν πρόκειται απλά για διαφωνίες κάποιων, αλλά για δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ