Ο διάσημος αστροναύτης Κρις Χαντφιλντ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη Γη [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Ο διάσημος αστροναύτης Κρις Χαντφιλντ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη Γη [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κρις Χαντφιλντ έγινε παγκοσμίως γνωστός από τα βίντεο που ανέβαζε στο Youtube παρουσιάζοντας την καθημερινή ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ωστόσο η «θητεία» του έληξε και ο ο αστροναύτης ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη Γη στις 4 Ιουλίου.

Τουιτάροντας συνεχώς τις εμπειρίες του από το διάστημα και καταγράφοντας σε βίντεο απλές διαδικασίες που γίνονται ξεχωριστές με την έλλειψη βαρύτητας, ο Χαντφιλντ απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό κατά την πολύμηνη παραμονή του στο διάστημα.

Ετσι, μέσω twitter, επέλεξε να αποχαιρετίσει το κοινό και τους συναδέλφους του αναρτώντας στο λογαριασμό του μία φωτογραφία από το Διαστημικό Κέντρο του Καναδά (CSA) με τους συναδέλφους του να τον αποχαιρετούν και τη λεζάντα «ήταν πολύ πιο δύσκολο απ' ότι περίμενα να πω σήμερα αντίο σε αυτούς τους καλούς ανθρώπους».

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η αποχώρηση του 53χρονουΧεντφιλντ σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου κύκλου ζωής στο διάστημα για τον διάσημο αστροναύτη.

Ο Χεντφιλντ επελέγη το 1992 ως ο ένας από τους τέσσερις νέους Καναδούς αστροναύτες μεταξύ 5.330 υποψηφίων και το 1995 ξεκίνησε για την πρώτη του αποστολή στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA, στο Χιούστον.

Από το 1996 έως το 2000 υπήρξε εκπρόσωπος και επικεφαλής των αστροναυτών του CSA, ενώ διετέλεσε και διευθυντής επιχειρήσεων της NASA στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Yuri Gagarin (GCTC)στη Ρωσία για δύο χρόνια.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις 4 Ιουλίου 2013 ο Χαντφιλντ θα αποχαιρετήσει οριστικά το CSA για να επιστρέψει μόνιμα πλέον κοντά στην οικογένειά του.

Η αποχαιρετιστήρια εικόνα του Χαντφιλντ στο Twitter
Ο διάσημος αστροναύτης Κρις Χαντφιλντ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη Γη [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ