FT: Άχρωμη και πληκτική η ΕΡΤ για τους νέους-Ωστόσο στηρίζουν τους εργαζομένους - iefimerida.gr

FT: Άχρωμη και πληκτική η ΕΡΤ για τους νέους-Ωστόσο στηρίζουν τους εργαζομένους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα προγράμματά της ΕΡΤ είναι πραγματικά πληκτικά, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση της κυβέρνησης να την αφανίσει με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα Financial Times, παραθέτοντας την άποψη 19χρονης Ελληνίδας καθ' οδόν προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν είχαν πληροφορηθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης προ της δημόσιας αναγγελίας της απόφασης... Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Βρυξελλών, παρ' όλο που η απόφαση ελήφθη εντός ελληνικού νομικού πλαισίου, οι Βρυξέλλες εκφράζουν την ανησυχία τους για την απώλεια ενός μείζονος φορέα πληροφόρησης... Η Επιτροπή δεν επικροτεί τέτοιες κινήσεις. Το κλείσιμο ενός μεγάλης εμβέλειας μέσου δεν αποτελεί ποτέ καλό νέο για την Επιτροπή», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Και καταλήγει: «Αξιωματούχοι της Επιτροπής προχώρησαν σε σχετική ερώτηση για το αν το κλείσιμο του σταθμού έχει κάποιο άμεσο ή έμμεσο χρηματοοικονομικό όφελος. Καθώς, όμως, χρηματοδοτείται από τους Έλληνες καταναλωτές, ο σταθμός δεν απαιτεί κυβερνητική συμβολή στη λειτουργία της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ