Επιστολή διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ δημοσίευσαν Έλληνες του εξωτερικού στον Guardian [κείμενο] - iefimerida.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ δημοσίευσαν Έλληνες του εξωτερικού στον Guardian [κείμενο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσίευση ανοικτής επιστολής διαμαρτυρίας με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ προέβησαν χθες 12/06 Έλληνες ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται στην Βρετανία, καλώντας τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες των media σε όλο τον κόσμο να δραστηριοποιηθούν ενάντια σε αυτή τη χειρονομία πολιτιστικού βανδαλισμού από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της επιστολής, το οποίο δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, έχει ως εξής:

«Η αιφνίδια απόφαση της αναστολής της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και της απόλυσης 3.000 δημοσιογράφων και τεχνικών συνιστά την κορύφωση μίας σειράς από επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου.

Αυτή η συμβολική χειρονομία, όπως το έθεσε η κυβέρνηση σε ένα non paper, σημαίνει ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα εκμεταλλεύτηκαν τη χρηματοοικονομική κρίση ως πρόσχημα με στόχο να καταστρέψουν τη βασική πηγή αμερόληπτης πληροφόρησης και πολιτισμού στην Ελλάδα.

Οι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των media σε όλο τον κόσμο πρέπει να αντισταθούν σε αυτή τη χειρονομία πολιτιστικού βανδαλισμού».

Την επιστολή υπογράφουν οι:

Καθηγητής Costas Douzinas Birkbeck College, καθηγητής Joanna Bourke Birkbeck College, Maria Margaronis The Nation, Δρ. Dimitris Papanikolaou Oxford University.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ