Γερμανία: Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ήταν ελληνική υπόθεση, όχι δική μας - iefimerida.gr

Γερμανία: Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ήταν ελληνική υπόθεση, όχι δική μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση Μέρκελ μέσω του αντιπροσώπου της Στέφαν Σάιμπερτ, ο οποίος αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη ή ευθύνη του Βερολίνου για το «λουκέτο» στη δημόσια ελληνική τηλεόραση, τονίζοντας ότι είναι «υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, που με αυτό το μέτρο εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Τρόικα».

Ο Σάιμπερτ, σε κυβερνητική συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, τόνισε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ «δεν είναι υπόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής, που με αυτό το μέτρο εκπληρώνει τις υποχρεώσεις απέναντι στην τρόικα» , αναφέρει το Βημα, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως αυτό το μέτρο ισχύει και για άλλους τομείς: «Αν το μνημόνιο, για παράδειγμα, προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις ορισμένου ύψους, τότε δεν συζητάμε εδώ αν αυτό θα πλήξει την Άλφα ή τη Βήτα κρατική επιχείρηση», σημείωσε.

Ο αντιπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ήλθε σε δύσκολη θέση, όταν ρωτήθηκε για το πως αισθάνθηκε ακούγοντας την είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσα σε λίγες ώρες με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καθώς ο ίδιος ήταν πρώην παρουσιαστής του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ZDF. Ο Σάιμπερτ, απέφυγε να απαντήσει και τόνισε: «Είμαι εδώ μόνο με την επίσημη ιδιότητά μου, όχι ως πρώην δημοσιογράφος». Ταυτόχρονα απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα, αν η κατάργηση ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε μια ευρωπαϊκή χώρα ανατρέπει το δημοκρατικό κεκτημένο και υπονομεύει την ελευθερία του λόγου. «Από τις πληροφορίες στον τύπο έχω κερδίσει την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για διαρκές κλείσιμο» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ