Αλέξης Τσίπρας: Δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο κτίριο της ΕΤ3 διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη δημόσια τηλεόραση και προειδοποίησε πως για άλλους είναι «μετρημένες οι ώρες».

«Η δυνατότητα να κερδίσει αυτή τη μάχη η δημόσια τηλεόραση και η δημοκρατία στη χώρα μας εξαρτάται από τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσθεσε λέγοντας «όπως ήδη βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν και νομίζω ότι ήδη δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις που θα είναι ραγδαίες».

Ακόμη επεσήμανε πως «δεν θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ. Αλλοι πρέπει ήδη να αισθάνονται ότι οι θέσεις τους και οι ώρες τους είναι μετρημένες», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν στις επάλξεις.

«Η δέσμευσή μας είναι ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης θα είναι σύντομα παρελθόν και η ΕΡΤ θα παραμείνει δημόσια, ανοιχτή, πολυφωνική, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει και το συμβολικό μέσο της πάλης του λαού μας για να ξανακερδίσει την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά «κακέκτυπο του Γιώργου Παπανδρέου». «Ενα είναι βέβαιο από τη σημερινή ομιλία του κ. Σαμαρά, η απόλυτη πολιτική του βούληση να φιμώσει την ενημέρωση και να υπονομεύσει τη δημοκρατία.

Οι αναφορές του κ. Σαμαρά στα φαινόμενα διαφθοράς, σπατάλης και αδιαφάνειας αποτελούν μια σκιαμαχία με το παρελθόν του και το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι γέννημα. Ως μια νέα εκδοχή Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τους εργαζόμενους συλλήβδην ως διεφθαρμένους.

Όσον αφορά τον απαξιωτικό τόνο της ομιλίας του απέναντι στους άλλους δυο εταίρους απομένει στους ιδίους τελικά να επιβεβαιώσουν το ρόλο του κομπάρσου ή όχι, αν εννοούν τις διαφωνίες τους για την διάλυση της ΕΡΤ ή πρόκειται για λόγια του αέρα.

Πέρα όμως από τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του υπάρχει ο λαός μας που θα υπερασπισθεί τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στην ενημέρωση και την αξιοπρέπεια. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ