Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ: Ρίξε την κυβέρνηση λένε οι βουλευτές - Βενιζέλος: Δεν θέλουμε εκλογές, αλλά δεν τις φοβόμαστε - iefimerida.gr

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ: Ρίξε την κυβέρνηση λένε οι βουλευτές - Βενιζέλος: Δεν θέλουμε εκλογές, αλλά δεν τις φοβόμαστε

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ -Ρίξε την κυβέρνηση λένε οι πράσινοι βουλευτές στον Βενιζέλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολεμικό κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με βουλευτές και στελέχη να ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ρίξει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να πάει η χώρα σε εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος δεν αλλάζει στάση και επιμένει στη θέση του για κοινή απόφασή του με τον Φώτη Κουβέλη. Μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως δεν επιθυμεί εκλογές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν τις φοβάται κιόλας.

Από την πλευρά τους οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Τόνια Αντωνίου κάλεσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης επιμένει από χθες που έγινε γνωστό το λουκέτο στην ΕΡΤ να καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr αρνήθηκε να υπογράψει την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και στηρίζει την απόφαση του κ. Σαμαρά, την οποία χαρακτηρίζει μεταρρυθμιστική!

Βενιζέλος: Δεν επιθυμούμε τις εκλογές, αλλά δεν τις φοβόμαστε

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις διατυπώσεις του και προσπάθησε να ρίξει γέφυρες στην άλλη πλευρά επαναλαμβάνοντας πως δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην χώρα. Φρόντισε, πάντως, να περάσει και το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην επιθυμεί εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:

«Βάζουμε πλάτη, βάζουμε πλάτη με κόστος, παρότι παρακολουθούμε μία επίμονη προσπάθεια κάποιοι να εμφανίζονται πάντα οι καλοί, οι αλώβητοι, κάποιοι πάντα οι κακοί, αυτοί που φταίνε για όλα, οι αμνοί οι αίροντες την αμαρτίαν του κόσμου.

Το γνωστό τριπλό στερεότυπο: η καλή Νέα Δημοκρατία, ο καλός Πρωθυπουργός που αγωνίζεται για τη χώρα και διορθώνει λάθη και που εν πάση περιπτώσει καλώς δεν μετείχε στις ευθύνες για την ψήφιση του πρώτου προγράμματος το 2010, λες και το δίλημμά μας ήταν εάν θα διαλέγαμε ένα καλό ή ένα καλύτερο πρόγραμμα. Είχαμε φτάσει προ δραματικών συνθηκών: ασύντακτη ή συντεταγμένη χρεοκοπία.

Ολα αυτά τα είπαμε στο συνέδριό μας. Στο συνέδριό μας, το Μάρτιο, θέσαμε τα θέματα με απόλυτη σαφήνεια και ομόφωνα λάβαμε αποφάσεις για την πολιτική μας στρατηγική:

Πρώτον, ότι θέλουμε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Δεύτερον, ότι θέλουμε κανόνες λειτουργίας της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τρίτον, ότι θέλουμε αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει να λειτουργεί, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, με τη μέγιστη αποδοτικότητα, με απόλυτη διαφάνεια, με θεσμικές εγγυήσεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, χωρίς ομφάλιο λώρο με την Κυβέρνηση και τα κόμματα, με υψηλής ποιότητας προσωπικό, με ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί τους μεγάλους συνταγματικούς στόχους που θέτει το άρθρο 15 σε σχέση με την ενημέρωση αλλά και την πολιτιστική καλλιέργεια του ελληνικού λαού και την προστασία της ελληνικής γλώσσας και την υπόμνηση της ελληνικής ιστορίας και της εθνικής και ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

Δεν υπάρχει κανείς που να μη θέλει ριζικό εκσυγχρονισμό, διαφάνεια, εκλογίκευση της λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά είναι άλλη αυτή η προσέγγιση της ουσιαστικής μεταρρύθμισης και άλλο η ξαφνική υπαγωγή του μεγάλου προβλήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στις συγκυριακές και τρέχουσες ανάγκες να μειωθούν μέσα στις επόμενες μέρες κατά 2 χιλιάδες άτομα οι εργαζόμενοι στο κράτος.

Πιστεύουν λοιπόν κάποιοι αφελώς, ανιστόρητα, προκλητικά, ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει εκλογές γιατί η χώρα δε χρειάζεται εκλογές. Αλλά δε φοβάται τις εκλογές. Η διαφορά είναι τεράστια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης. Αλλά δε φοβάται και έχει σαφή προτάγματα και προτεραιότητες.

Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μη διαταραχθεί η πορεία της χώρας. Αλλά επίσης θα κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές και δικαιοκρατικές εγγυήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ