Wall Street Journal: Βήματα προς τα πίσω κάνει η Ελλάδα- Υποβαθμίστηκε σε αναδυόμενη αγορά - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Βήματα προς τα πίσω κάνει η Ελλάδα- Υποβαθμίστηκε σε αναδυόμενη αγορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βήματα προς τα πίσω» κάνει η Ελλάδα αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της, με αφορμή την υποβάθμιση της χώρας -από τον πάροχο των χρηματιστηριακών δεικτών και αναλύσεων MSCI- σε «αναδυόμενη αγορά» από «ανεπτυγμένη».

Η WSJ αναφέρει, πως αυτός ο υποβιβασμός δεν έχει ξαναγίνει από την δημιουργία του δείκτη το 1987, ενώ σύμφωνα με την MSCI, η ελληνική οικονομία δεν πληρεί τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, την ώρα που άλλες χώρες επιτυγχάνουν συνεχή βελτίωση των αγορών τους, σύμφωνα με το Εθνος.

Η κίνηση της MSCI, προσθέτει η εφημερίδα, επιβεβαιώνει αυτό που οι επενδυτές πίστευαν εδώ και χρόνια: ότι τα πολλά πακέτα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η απότομη συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και ένα μεγάλο ακόμη χρέος, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με τη Γαλλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ