Η μουσική απάντησε στα δακρυγόνα - iefimerida.gr

Η μουσική απάντησε στα δακρυγόνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες το βράδυ στην Τεχνόπολις, πραγματοποιήθηκε συναυλία για τα 29 χρόνια παρουσίας του Βασίλη Καζούλη στην ελληνική μουσική σκηνή. Την ίδια μέρα που η πρωτεύουσα βασανιζόταν από επεισόδια και αστυνομική βία, η μουσική έδινε την απάντηση της στην βία κάθε μορφής.

Αν και υπήρξαν διαβουλεύσεις για το αν πρέπει να ξεκινήσει η συναυλία, λόγω των επεισοδίων, τελικά η συναυλία ξεκίνησε και χάρισε μοναδικές στιγμές. Όλοι οι συμμετέχοντες στην συναυλία έδωσαν την απάντηση τους στα επεισόδια που στιγμάτισαν την χθεσινή μέρα.

Ήταν όλοι εκεί. Ο Γ. Μηλιώκας, ο Γ. Ζουγανέλης, ο Β. Παπακωνσταντίνου, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Τσακνής, Μαχαιρίτσας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γ. Ζιώγαλας, ο Θ. Μιτζέλος και η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Σταμάτη Κόκοτα που τραγούδησε στο τέλος.

Κανένας από τους καλλιτέχνες δεν έμεινε αδιάφορος ως προς τα γεγονότα που συνέβαιναν χθες και όλοι τους δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» που βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος ακόμα. Ιδιαίτερα ο Γ. Μηλιώκας αφιέρωσε ένα «ιδιαίτερο» τραγούδι στον πρωθυπουργό, ενώ την ίδια στιγμή ο Γ. Ζουγανέλης «πρότεινε» μέσα από ένα καινούριο του τραγούδι ποίοι θα έπρεπε να αποτελούν την νέα κυβέρνηση.

Ήταν μια εκπληκτική βραδιά, που στο τέλος της εκτός από την έκπληξη της παρουσίας του Σταμάτη Κόκοτα, εμφανίστηκαν μέλη της συνέλευσης του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και ζήτησαν από τον κόσμο που ήταν στην συναυλία να πάει στην πλ. Μοναστηρακίου και να προχωρήσουν μετά όλοι μαζί προς την πλ. Συντάγματος. Αργότερα διεξήχθη ειρηνική συνέλευση εντός του χώρου της Τεχνόπολις, η οποία στην συνέχεια διανθίστηκε και με την διακριτική παρουσία 10 μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι αποχώρησαν μετά από λίγο.

Η συνέλευση τελείωσε ειρηνικά και αργότερα κινήθηκαν ειρηνικά μέχρι την κατεστραμμένη πλ. Συντάγματος, όπου και έγιναν αποδεκτοί με χειροκροτήματα από τους λίγους παραμένοντες στην πλατεία γύρω στις 2 την νύχτα. Με την επιστροφή της συνέλευσης, οι «Αγανακτισμένοι» προχώρησαν σε καθαρισμό της πλατείας και προσπάθεια να επουλώσουν τις πληγές της ημέρας που μόλις είχε τελειώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ