Ερντογάν: Θα γονατίσουμε μπροστά σ' αυτούς; Ο Ερντογάν δεν αλλάζει - iefimerida.gr

Ερντογάν: Θα γονατίσουμε μπροστά σ' αυτούς; Ο Ερντογάν δεν αλλάζει

«Αναζωπύρωση» στην πλατεία Ταξίμ: Επέστρεψαν οι διαδηλωτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικρατεί και πάλι τις τελευταίες ώρες στην πλατεία Ταξίμ. Παρά την επιχείρηση της Αστυνομίας το πρωί να εκκενώσει το χώρο από τους διαδηλωτές εκείνοι επανήλθαν και ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια, ενώ γίνονται αναφορές για τραυματίες.

Η Αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και οι συγκεντρωμένοι «απάντησαν» με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο παρά την απαγορεύσεις της κυβέρνησης, που έχει διακόψει την κυκλοφορία του μετρό, των λεωφορείων, τα δρομολόγια πλοίων, αλλά και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς με προορισμό την πλατεία Ταξίμ, όμως οι διαδηλωτές συρρέουν από όλους τους δρόμους. Πιστεύεται πως έπειτα από την πρωινή έφοδο στον καταυλισμό των διαδηλωτών, η Αστυνομία μετακίνησε τις δυνάμεις της στη μία πλευρά της πλατείας, καθώς οι χιλιάδες πολίτες συνέρρευσαν σε αυτήν εκ νέου.

Μετά και τα νέα επεισόδια, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε καινούρια δήλωση στην οποί κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει ό,τι κι αν γίνει. «Λένε ότι ο Πρωθυπουργός είναι σκληρός», είπε και πρόσθεσε: «Λοιπόν, τι θα γίνει εδώ; Θα γονατίσουμε μπροστά σε αυτούς; Αν το αποκαλείτε αυτό σκληρότητα, λυπάμαι, αλλά αυτός ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει».

Απο τη μεριά του, ο φορέας "Αλληλεγγύης Ταξίμ" που συστάθηκε προκειμένου να αποτελέσει τον βασικό εκφραστή των διαμαρτυριών στο πάρκο της πλατείας σε ανακοίνωσή του: «Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για δημοκρατία σε έναν χώρο που τελεί υπό αστυνομική πολιορκία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ