Kαταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή γιατί έγραψε ένα τουίτ εναντίον του Εμίρη του Κουβέιτ - iefimerida.gr

Kαταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή γιατί έγραψε ένα τουίτ εναντίον του Εμίρη του Κουβέιτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα δικαστήριο του Κουβέιτ καταδίκασε μια γυναίκα σε 11ετή φυλάκιση για όσα έγραψε στο Twitter. Η Houda al-Ajmi κρίθηκε ένοχη για προσβολή απέναντι στον Εμίρη, προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος και κακή χρήση του κινητού της.

Ο επικεφαλής της Οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Mohammed al-Humaidi επιβεβαίωσε την ποινή στον δικό του λογαριασμό τουίτερ. Η καταδικασθείσα, ηλικίας 37 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα του Κουβέιτ που θα πάει φυλακή για ένα τουίτ.

Στις αρχές Απριλίου ο πρώην βουλευτής του Κουβέιτ Mussallam al-Barrak καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση για τον ίδιο λόγο, γεγονός που προκάλεσε διαδηλώσεις των οπαδών του και διαμαρτυρίες από διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σπάνια μια γυναίκα φυλακίζεται για πολιτικούς λόγους στο Κουβέιτ, όπου η ελευθερία λόγου είναι μεγαλύτερη από άλλες χώρες του Κόλπου. Αλλά από τον Οκτώβριο του 2012 η κυβέρνηση ξεκίνησε μια επιχείρηση καταστολής εναντίον του «αόρατου εχθρού» που είναι το ίντερνετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ