Λεφτά υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δίνει μπόνους για εθελουσία έξοδο ως 100.000 ευρώ - iefimerida.gr

Λεφτά υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δίνει μπόνους για εθελουσία έξοδο ως 100.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ προσφέρει στους υπαλλήλους της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το πρόγραμμα της εθελουσίας δίνει το δικαίωμα σε στελέχη της Τράπεζας να φεύγουν με μπόνους έως και 15 μισθούς και επιπρόσθετη βοήθεια εάν έχουν παραμείνει στην ίδια μισθολογική κλίμακα για 8 έως 12 χρόνια.

Στόχος της ΕΚΤ είναι να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων της και να βοηθήσει στελέχη που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν προαγωγή να επιδιώξουν, εάν θέλουν, νέα καριέρα εκτός Τραπέζης.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ΕΚΤ είναι σήμερα 43 έτη, έναντι 36 προ δεκαετίας. Το μισό από το προσωπικό της ΕΚΤ βρίσκεται μεταξύ 40 και 49 ετών, ενώ ο μέσος όρος παραμονής στην Τράπεζα είναι τα 9,8 χρόνια.

Το σχήμα εθελουσίας εξόδου είναι αποτέλεσμα και των επικείμενων 800 προσλήψεων τραπεζικών ελεγκτών, στις οποίες θα προχωρήσει η τράπεζα για να καλύψει τη νέα αρμοδιότητά της στον χρηματοπιστωτικό τομέα της ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα τρέχει από τον Ιανουάριο του 2013 και σχεδιάζεται να χρηματοδοτήσει 50 αποχωρήσεις. Ηδη έχουν αποχωρήσει 19 στελέχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ