Την επόμενη φορά που θα βγείτε για φαγητό ή έστω θα παραγγείλετε σπίτι και ζητήσετε να σας φέρουν κεμπάπ, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε τουλάχιστον δύο φορές. Και μάλλον να διαλέξετε κάτι άλλο, πιο ασφαλές.
Ιταλικό δημοσίευμα, το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία από έρευνα που έγινε στη Βρετανία εμφανίζει το κεμπάπ σαν κάτι απεριόριστα αηδιαστικό λόγω των συστατικών του. Το κεμπάπ κατά 50% φτιάχνετε από κοτόπουλο ή μοσχάρι. Τι είναι το υπόλοιπο 50%; Πνεύμονες, καρδιές, γλώσσες, μάτια, κόκκαλα, υπολείμματα από κρέας, λίπος, όπως είναι λογικό, μπόλικα βακτήρια που μπορούν να σε στείλουν... αδιάβαστο σε χρόνο dt.
Η έρευνα, επίσης, έδειξε πως μια μερίδα κεμπάπ καλύπτει κατά 98% ως 277% της ημερήσιας διατροφικής μας ανάγκης σε αλάτι, έχει 1.000 -1.990 θερμίδες και ότι περιέχει 148% - 346% της ημερήσιας ανάγκης μας σε λιπαρά.
Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, οι Ιταλοί δεν αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το αξιόπιστο της έρευνας. Ισως να θέλουν να προωθήσουν την πίτσα...