Σε νέο Greek Drama ίσως εξελιχθεί η διαδικασία αδειοδότησης της εταιρείας που θα μεταφέρει το σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης σε όλη την Ελλάδα. Η αδειοδότηση των παρόχων δικτύου (τεχνικές εταιρείες) των παροχών περιεχομένου (τηλεοπτικοί σταθμοί) και η διάθεση του ψηφιακού μερίσματος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ξεκίνησε με τη συνήθη ελληνική προχειρότητα.
Η πολιτεία είναι για μια ακόμη φορά ανακόλουθη, καθώς χωρίς να έχει προσδιορίσει την αγορά πάροχων περιεχομένου προχωρά στην εκχώρηση φάσματος σε πάροχο δικτύου, σε εταιρεία που θα λειτουργεί το δίκτυο εκπομπής της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και θα έχει πελάτες τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Το επίμαχο είναι οι «πελάτες» δηλαδή τα κανάλια. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα επιχειρηματικό σχέδιο, εκτός και αν εκ των προτέρων, υπάρχει ο στόχος να ενισχυθεί μια και μόνη εταιρεία. Μέχρι τώρα τόσο η Digea , όσο και η ΕΡΤ κατά το μεταβατικό στάδιο της ψηφιακής εκπομπής δεν κατάφεραν να εκπέμψουν σήμα κι από τα 23 σημεία εκπομπής που προέβλεπε η σχετική απόφαση σε αντίθεση με τη Nova η οποία πέτυχε το στόχο δαπανώντας λιγότερα χρήματα.
Τα έσοδα που μπορεί να έχει το ελληνικό δημόσια από το φάσμα των συχνοτήτων μπορεί να είναι σημαντικά, αν το παιχνίδι, παιχτεί με καθαρούς όρους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο η Nova από το 1994 έως και το 2011 έχει πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο και την ΕΡΤ 80 εκατ. ευρώ για τη χρήση συχνοτήτων και για τη δορυφορική άδεια. Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί (Mega, ant1, Star, Alpha Σκάι, Alter, 902, Μακεδονία TV) από το 1997 ως το 2010 είχαν πληρώσει 110 εκατ. ευρώ για τις αναλογικές συχνότητες, ενώ η εκτίμηση για το ψηφιακό μέρισμα, αν παραχωρηθεί το Νοέμβριο του 2014 στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, είναι πως το δημόσιο θα εισπράξει 300 εκατ. ευρώ.