Εστησε 20 αυτοσχέδιες τουαλέτες έξω απο την Τράπεζα της Κύπρου για να διαμαρτυρηθεί - iefimerida.gr

Εστησε 20 αυτοσχέδιες τουαλέτες έξω απο την Τράπεζα της Κύπρου για να διαμαρτυρηθεί

Εστησε 20 αυτοσχέδιες τουαλέτες έξω απο την Τράπεζα της Κύπρου για να διαμαρτυρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν ουσιαστικά μία εικονική διαμαρτυρία, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Ο Ανδρέας Ευσταθίου όμως πέτυχε το στόχο του. Με τις 20 αυτοσχέδιες τουαλέτες που έστησε έξω από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο ζωγράφος κατάφερε να κερδίσει την προσοχή και να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο του για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα του.

«Μέσω της εικαστικής τέχνης κάνω μια εικονική διαμαρτυρία για το καλό της Κύπρου, γι' αυτό και τις έστησα έξω από αυτό το κτίριο», είπε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο 49χρονος. «Οταν περνά ο κόσμος από την Κεντρική Τράπεζα και βλέπει σε παράταξη είκοσι τουαλέτες νομίζω ότι λαμβάνει το μήνυμα και έχει άποψη για να μπορεί να καταλάβει και τι έγινε και έφτασε η χώρα μας σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Μάλιστα οι 20 δημιουργίες του κ. Ευσταθίου έχουν διπλή ερμηνεία, καθώς αν δει το έργο κανείς από την πίσω πλευρά, αντιλαμβάνεται πως παραπέμπει σε ταφόπλακες. Παράλληλα ο ζωγράφος επεσήμανε ότι με τον τρόπο του θέλει να παρακινήσει τους Κύπριους να σηκωθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους και να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ