Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Τρόικα - Ανοιχτό το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Τρόικα - Ανοιχτό το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Τρόικα -Ανοιχτό το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν από τις 14:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τα στελέχη της Τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης άνοιξαν όλα τα θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα, με τους δανειστές να βάζουν στο τραπέζι των συζητησεων τα θέματα του Δημοσίου, τα διαρθρωτικά, αλλά και τα δημοσιονομικά. Φυσικά από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας έθεσε και πάλι το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ωστόσο η συνάντηση ήταν διερευνητικής φύσεως αφού δεν λήφθηκαν αποφάσεις και ορίστηκε νέο ραντεβού πιθανότατα για την Τετάρτη το απόγευμα. Αυτό πάντως που θέλουν και οι δύο πλευρές είναι να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αξιολόγηση.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έθεσε εκ νέου το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με τους τροϊκανούς να μη δίνουν κάποια απάντηση, αφήνοντας όμως ένα παράθυρο ανοιχτό, αφού ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τα ξενοδοχεία.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει την πιλοτική εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση για έξι μήνες -ώστε να δώσει ώθηση και στον τουρισμό- και εφόσον λειτουργήσει και έχει αποτέλεσμα τότε να ξανασυζητηθεί.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, το οποίο υπολογίζεται στα 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 και το χρηματοδοτικό κενό που φτάνει τα 4,6 δισ. ευρώ για το 2ο εξάμηνο του 2014 δεν τέθηκε κανένα ζήτημα, αφού η Τρόικα θα περιμένει να περάσει το καλοκαίρι, να δει πώς θα διαμορφωθούν τα νούμερα και θα συζητηθούν τα θέματα το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ