Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη -Στη Γερμανία 41.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - iefimerida.gr

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη -Στη Γερμανία 41.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Στη Γερμανία 41.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους -Εκκενώνονται περιοχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουμε φτάσει στα μέσα Ιουνίου αλλά η κακοκαιρία στην Ευρώπη συνεχίζεται και 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που πλήττουν την κεντρική και βορειοανατολική Ευρώπη. Στη Γερμανία 41.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών αφού ο ποταμός Έλβας υπερχείλισε και έσπασε ένα φράγμα, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές Αρχές.

Οι μεγαλύτερες «πληγές» καταγράφηκαν στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, όπου, στην πρωτεύουσα Μαγδεμβούργο, περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, αφότου δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν η κατάσταση στην συνοικία Ροθένσε, όπου οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων.

Ακόμα 8.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να αφήσουν τις εστίες τους στην κοντινή πόλη Άκεν και τα γειτονικά χωριά, αφότου φράγμα στο ποταμό Έλβα υπέστη ρήγμα υπό την πίεση των υδάτων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της Βουδαπέστης, πρωτεύσας της Ουγγαρίας, καθότι τα φουσκωμένα νερά του Δούναβη αναμένεται να φτάσουν στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.

Παράλληλα ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση έπληξαν τη δυτική Ελβετία χθες βράδυ προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες εξαιτίας των οποίων οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές αποκλείστηκαν, ενώ δώδεκα άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξαν τα δυτικά καντόνια Βο και Φρίμπουργκ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, τα οποία είχαν γλιτώσει μέχρι και χθες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σάρωσαν την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ποταμός υπερχείλισε προκαλώντας πλημμύρες στην παλιά πόλη της Μουντόν. Δεκατρείς άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους "προληπτικά", ανακοίνωσε η αστυνομία στο καντόνι Βο.

Περί τους 140 διασώστες, αστυνομικούς και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν κινητοποιηθεί στο καντόνι Βο και 50 διασώστες στο γειτονικό καντόνι Φρίμπουργκ, μετά τις πολλές κλήσεις για βοήθεια έπειτα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε δρόμους και υπόγεια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ