Την ευρεία πρακτική να καταναλώνεται ως τροφή το σπέρμα που... περισσεύει από διάφορους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου επιβεβαιώνει νέα μελέτη.
Σύμφωνα με τη μελέτη του πανεπιστημίου Μόνας της Αυστραλίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Ιn, η κατανάλωση σπέρματος ως τροφής έχει τεκμηριωθεί σε καλαμάρια, στις κρεατόμυγες και άλλες μύγες, σε ένα είδος βδέλλας και σε μερικά ακόμα ασπόνδυλα
Οι άνθρωποι, επισημαίνει ο επιεκεφαλής της πανεπιστημιακής μελέτης, μπορεί ενίοτε να καταπίνουν σπέρμα, αυτό όμως δεν αποτελεί «στάνταρτ πρακτική στη διάρκεια της αναπαραγωγής». Πάντως, το ανθρώπινο σπέρμα προσφέρει αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως φρουκτόζη, νερό, βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, πρωτεΐνες, ένζυμα και ψευδάργυρο, όπως αναφέρεται, άλλωστε, σε μελέτη του Columbia Health.