Δεν θέλουν πλέον αλλοδαπούς οι φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας- Ζητάνε μόνο Ελληνες εργάτες - iefimerida.gr

Δεν θέλουν πλέον αλλοδαπούς οι φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας- Ζητάνε μόνο Ελληνες εργάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζουν «σελίδα» οι φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας, καθώς πλέον φαίνεται πως δεν θέλουν άλλους αλλοδαπούς εργαζόμενους και αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ ζητώντας 4.160 Ελληνες εργάτες, οι οποίοι θα δουλεύουν πέντε ημέρες την εβδομάδα με 25 ευρώ μεροκάματο.
Η «αλλαγή πλεύσης» που κάνουν 116 παραγωγοί και καλλιεργητές φράουλας προς τους Ελληνες εργάτες και όχι στους αλλοδαπούς, γίνεται λόγω των εμποδίων που υπάρχουν στη νομιμοποίηση των μεταναστών, αναφέρει το ilialive, ενώ φυσικά, έπαιξε ρόλο και το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη όταν επιστάτες σε καλλιέργεια φράουλας έριξαν «στο ψαχνό» σε αλλοδαπούς μετανάστες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Για την κίνηση αυτή των καλλιεργητών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναφέρει η ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει παράλληλα πως γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει επικρατήσει μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

Πάντως, όπως καταλήγει το δημοσίευμα οι αλλοδαποί εργάτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι από το Μπαγκλαντές, έχουν αναστατωθεί από αυτή την εξέλιξη και δεν αποκλείονται δυναμικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ