Huffington Post: Η Λαγκάρντ εννοεί ότι φταίει ο Στρος Καν για το «λάθος» του ΔΝΤ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Huffington Post: Η Λαγκάρντ εννοεί ότι φταίει ο Στρος Καν για το «λάθος» του ΔΝΤ στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΔΝΤ ομολόγησε με τον πιο επίσημο τρόπο το λάθος του στο πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα το 2010. Με αυτό τον τρόπο η Κριστίν Λαγκάρντ ρίχνει το φταίξιμο στον Ντομινίκ Στρος Καν που ήταν τότε επικεφαλής του Ταμείου, σημειώνει η ιστοσελίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ κάνει ανάλυση για τα λάθη του στην ελληνική περίπτωση, σημειώνει η Huffington Post. Πρώτος ο οικονομολόγος του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν αναγνώρισε ότι το ΔΝΤ υποτίμησε τους πολλαπλασιαστές που μετρούν τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην ανάπτυξη, γράφει.

Ωστόσο η ιστοσελίδα σημειώνει ότι το ΔΝΤ αναφέρει στη μυστική έκθεσή του ότι το «λάθος» του ΔΝΤ ήρθη εν πολλοίς στη σωστή κατεύθυνση. Ενας ακόμη τρόπος για να δείξει η Λαγκάρντ ότι ήρθε στο ΔΝΤ για να διορθώσει τα σφάλματα του Στρος Καν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ