Αλέξης Τσίπρας: Πώς είναι επιτυχία και success story η εφαρμογή ενός λάθους; - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Πώς είναι επιτυχία και success story η εφαρμογή ενός λάθους;

tsipras
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αντίφαση το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένουν να μιλούν για success story, ενώ την ίδια στιγμή το ΔΝΤ σχεδόν επισήμως και δημοσίως παραδέχεται το λάθος στην συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το πρώτο Μνημόνιο.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ των άλλων: «Σήμερα, θα διαβάσατε στις εφημερίδες πρωτοσέλιδους τίτλους ομολογίας αποτυχίας από το ΔΝΤ. Όλα λέει ήταν λάθος. Λάθος η λιτότητα. Λάθος το κούρεμα. Λάθος η πολιτική που ακολουθούμε. Όλα ήταν λάθος. Προσέξτε, όμως, δεν λένε mea culpa. Λένε κάναμε λάθος, αλλά συνεχίστε το λάθος. Συνεχίστε να κάνετε λάθος».

«Εδώ υπάρχει μια αντίφαση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Από τη μια, έχουμε το ΔΝΤ να λέει λάθος. Και από την άλλη, έχουμε των πρωθυπουργό να λέει: "η Ελλάδα είναι η ιστορία της επιτυχίας". Ή είναι λάθος ή είναι επιτυχία. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν επιτυχία το γεγονός ότι εφαρμόζουμε το λάθος. Διότι την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ λέει κάναμε λάθος, βγαίνει η κ. Λαγκάρντ χθες και λέει: "τι καλός που είναι ο πρωθυπουργός που το εφαρμόζει"».

Μιλώντας ειδικότερα για την κατάσταση και τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα που παίρνει διαστάσεις απειλής και για τη δημόσια υγεία. «Διότι όταν κανείς δεν μπορεί να εμβολιάσει τα παιδιά του και δεν τα εμβολιάζει γιατί δεν έχει να πληρώσει και δεν είναι ασφαλισμένος, αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη μετάδοση ασθενειών και στα παιδιά αυτών που έχουν τη δυνατότητα να εμβλιαστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ομιλία του στην συγκέντρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «επειδή η Ελλάδα επιλεγεί ως ένα πείραμα σε αυτήν την κρεατομηχανή των ομολογούντων σήμερα του λάθους του ΔΝΤ, εγώ σήμερα έχω να σας πω μονάχα ένα πράγμα: Δεν έχουμε άλλη προοπτική, παρά μονάχα να αντισταθούμε και να σταματήσουμε εμείς το λάθος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε πως θεωρεί δεδομένο το νέο κούρεμα του χρέους, όμως σημείωσε: «Θα μας πάνε σε κούρεμα χρέους έχοντας ισοπεδώσει την κοινωνία, έχοντας περάσει όλα τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και κυρίως έχοντας λεηλατήσει και εκποιήσει τη δημόσια περιουσία».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας «δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι μετά από 3 χρόνια καταστροφής, περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, διάλυσης του κοινωνικού κράτους αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα 4ο μνημόνιο. Ένα νέο μνημόνιο πάνω στο μνημόνιο. Νέα δάνεια πάνω στα δάνεια».

Και επανέλαβε όσα σχετικά είχε αναφέρει στις αρχές της εβδομάδας στην Δραπετσώνα, επισημαίνοντας πως πρώτο μέλημα μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η εξασφάλιση ότι θα πληρώνονται αξιοπρεπώς μισθοί και συντάξεις. «Πρώτα θα εξασφαλίσουμε ότι θα μπορούν τα δημόσια νοσοκομεία να στέκονται όρθια. Πρώτα θα εξασφαλίσουμε δεν θα λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία. Πρώτα θα εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας και η καθεμιά, ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει οικονομική δυνατότητα, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και μετά θα ξεπληρώσουμε τα πανωτόκια, τους τόκους, τα ομόλογα και αυτό το μεγάλο χρέος που δημιούργησαν και μας το έχουν βάλει σαν κόμπο στο λαιμό», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Αφού έχει γίνει κουβάρι με τις συνιστώσες του, που δεν μπορεί να ακουμπήσει, ο κ. Τσίπρας ξεσπά σε αληθινό παραλήρημα ενάντια σε ό, τι θετικό συμβαίνει στη χώρα», τόνισε σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ομιλία του που έδωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.«Αμφισβητεί τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας, για τις οποίες μιλάει με πρωτοσέλιδα όλος ο διεθνής Τύπος. Ξεχνάει ότι τα ίδια πρωτοσέλιδα, πριν ένα χρόνο, είχαν γεμίσει με σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας», ανέφερε, στην ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ