Τροπολογία Κακλαμάνη για κατάργηση της «αμνήστευσης» στελεχών τραπεζών - iefimerida.gr

Τροπολογία Κακλαμάνη για κατάργηση της «αμνήστευσης» στελεχών τραπεζών

Τροπολογία Κακλαμάνη για κατάργηση της «αμνήστευσης» στελεχών τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση αφ' ης ίσχυσε της διάταξης για την «αμνήστευση» διοικητικών συμβουλίων και στελεχών τραπεζών για δάνεια που ενέκριναν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέθεσε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Η συγκεκριμένη διάταξη προέβλεπε ότι δεν συνιστά απιστία η σύναψη δανείων αυτής της κατηγορίας αν έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών και αν έχουν τηρηθεί κανονιστικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδας. Η διάταξη είχε γίνει δεκτή τον περασμένο Απρίλιο, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αναφέροντας πως το περιεχόμενο της διάταξης συγκροτεί πρωτοφανές σκάνδαλο, στην αιτιολογική έκθεση έκθεση ο κ.Κακλαμάνης επεσήμανε πως η συζήτηση και η ψήφισή της- είχε κατατεθεί στη Βουλή με μορφή βουλευτικής τροπολογίας- έγινε κατά παράβαση του Κανονισμού. Οπως εξηγεί, με τη διάταξη αμνηστεύονται αδικήματα απιστίας κατά παράβαση της συνταγματικής διάκρισης των εξουσιών, για εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης και γιατί «προνοεί» την εξάλειψη του αξιόποινου για ανάλογες πράξεις στο μέλλον.

Επεσήμανε όμως πως με τη διάταξη αυτή, δεν αποσκοπείται η κάλυψη ευθυνών για δάνεια που χορηγήθηκαν στα κόμματα, διότι με τους υφιστάμενους νόμους τα κόμματα δεν περιλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ