Ανυπολόγιστες οι ζημιές και εκατοντάδες οι τραυματίες - iefimerida.gr

Ανυπολόγιστες οι ζημιές και εκατοντάδες οι τραυματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πεδίο μάχης μετετράπη χθες το Σύνταγμα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου, αφού ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ επεκτάθηκε και στα γύρω στενά και επεισόδια σημειώθηκαν ακόμα και στο Μοναστηράκι, την Πλάκα, αλλά και τα Εξάρχεια. Εκατοντάδες οι τραυματίες μεταξύ τους και αστυνομικοί

Νωρίς σήμερα το πρωί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν καλυμμένοι από πέτρες, σπασμένα μάρμαρα και καρέκλες, αλλά και δοκάρια, ενώ αποπνικτική είναι μέχρι και τώρα η ατμόσφαιρα λόγω της χθεσινής εκτεταμένης χρήσης χημικών.

Η πρώτη επίσημη αναφορά μιλά για 99 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε αθηναϊκά νοσοκομεία, αλλά οι γιατροί που βρίσκονταν στους πρόχειρους σταθμούς περίθαλψης που είχαν στηθεί εντός του Μετρό Συντάγματος κάνουν λόγω για εκατοντάδες ανθρώπους που αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Σήμερα οι αρχές κάνουν λόγο για 130 πολίτες και 59 αστυνομικούς, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές σε καταστήματα και ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, αφού ο τραγικός απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων περιλαμβάνει δεκάδες κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένα περίπτερα και κάδους απορριμμάτων, αλλά και σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και ξενοδοχείων (το King George εκκενώθηκε), ενώ βανδαλισμούς υπέστη και υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ