Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζητάει το επίμαχο βίντεο - iefimerida.gr

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζητάει το επίμαχο βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

'Εγγραφο για τη διαβίβαση βίντεο που προβλήθηκε χθες απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό το βίντεο που προέβαλε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στο οποίο φαίνονται πολίτες με καλυμμένα πρόσωπα, ένας εκ των οποίων κρατάει λοστάρι, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Η εισαγγελία θα μελετήσει το βίντεο και θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, προκάλεσαν οι καταγγελίες περί ενδεχόμενης ανάμειξης συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ, στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

Σύμφωνα με συνδικαλιστή της ΕΘΕΛ, ο οποίος έκανε σήμερα δηλώσεις σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο ημίγυμνος άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο να κρατάει ένα μεταλλικό στυλιάρι, δεν είναι κουκουλοφόρος αλλά έχει το κεφάλι του τυλιγμένο με γάζες διότι νωρίτερα τραυματίστηκε από "αναρχικούς", όπως λέει ο ίδιος και τον περιέθαλψαν οι άνδρες των ΜΑΤ. Όσο για το μαύρο πανί που καλύπτει τη μύτη και το στόμα του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σκισμένη του μπλούζα η οποία από το τράβηγμα… ανέβηκε.

Ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου, την άμεση και εξονυχιστική έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση, απόψε, της υπόθεσης σχετικά με βίντεο.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει έρευνα για το συγκεκριμένο βίντεο.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες αναφορές αξιωματικών της ΕΛΑΣ, «το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί την Τρίτη και οι εικονιζόμενοι είναι μέλη συνδικαλιστικού σωματείου της ΕΘΕΛ, που είχαν δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε καφέ της πλατείας Συντάγματος και για τους οποίους υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Ωστόσο ερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα.»

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το χθεσινό βίντεο κατά τη διάρκεια επεισοδίων

Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ ήταν σύμφωνα με την αστυνομία τα τέσσερα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο που προβλήθηκε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό και χαρακτηρίζονται σε ιστοσελίδα ως παρακρατικοί να ακολουθούν τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονταν στη στοά της οδού Οθωνος όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια πορείας.

Κατά την ανακοίνωση πολίτες που είδαν το επεισόδιο, οι ίδιοι τηλεφώνησαν στην άμεση δράση και στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ που τους απεγκλώβισε και τους συνόδευσε στον περίβολο της Βουλής, όπου παρέμειναν είκοσι λεπτά και αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ