«Συγκρούσεις» στο ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια - iefimerida.gr

«Συγκρούσεις» στο ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Αντώνη Κοτσακά και του Γιάννη Νικολάου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αργά χθες το βράδυ, στον απόηχο των τραγικών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, τρία ακόμα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΠΑΣΟΚ, απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, καταγγέλλοντας την κυβερνητική επιλογή της καταστολής
Ξεκινώντας με την προσφώνηση 'σύντροφε Γραμματέα', οι τρεις υπογράφοντες, Δημήτρης Σακελλάρης (μέλος και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως βιώνουν "εξοργισμένοι' σε προσωπικό επίπεδο "την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣ υλοποιεί" τις δύο τελευταίες ημέρες, εις βάρος ειρηνικών κυρίως διαδηλωτών. Σημειώνοντας πως 'σκληρή καταστολή' έχει επιλεγεί και έχει καταγγελθεί και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις, τονίζουν πως "σήμερα ξεπερνά κάθε όριο", κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοκρατική ομαλότητα στην χώρα. "Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί", λένε, κάνοντας λόγο για 'ιστορική ευθύνη' που βαραίνει την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η επιστολή των τριών μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής :


«Σύντροφε Γραμματέα,
Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣ υλοποιεί, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων. Σκληρή καταστολή είχε επιλεγεί και καταγγελθεί και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ωστόσο σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα και παραβιάζοντας και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα.

Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στην εφαρμοζόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιες συνταγές πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκαν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας.

Σας τονίζουμε ωστόσο, προκειμένου να το μεταφέρετε και στους αρμοδίους υπουργούς και στον πρωθυπουργό, ότι συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα. Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί.

Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι ιστορική και πρέπει να σταθείτε αντάξιοι αυτής.

Οι υπογράφοντες,
Δημήτρης Σακελλάρης , μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Θέμης Τζήμας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πάντως, ως αργά το βράδυ, εφέρετο να μην έχει λάβει την επιστολή, καθώς δεν είχε φτάσει στο γραφείο του ως την ώρα που αποχώρησε από αυτό, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έθιξε το ζήτημα των επεισοδίων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Την ώρα που η αντιπολίτευση απέρριπτε σοβαρές ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο κ.Μόσιαλος υποστήριζε πως η αστυνομία δεν επιτέθηκε στους διαδηλωτές. «Η αστυνομία αντέδρασε μόλις δέχθηκε επίθεση. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει την έννομη τάξη», είπε, προσθέτοντας ότι και χθες 'έδειξε αυτοσυγκράτηση'. Δικαιολογήθηκε δε, υποστηρίζοντας ότι οι διαμαρτυρίες υπερέβησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες. «Καθήκον της αστυνομίας –και αυτό έπραξε- ήταν να διαφυλάξει τη νομιμότητα», είπε, τονίζοντας ότι δεν επιτέθηκε στους 'ήσυχους' διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ