Ο Ανθιμος μάζεψε 20.000 υπογραφές για να μην γίνει το Gay Pride στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Ο Ανθιμος μάζεψε 20.000 υπογραφές για να μην γίνει το Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

Οι 20.000 υπογραφές κατά του Gay Pride «όπλο» του Ανθιμου για τη ματαίωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ένα ισχυρό επιχείρημα για τη ματαίωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τις υπογραφές όσων δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, 20.000 άτομα έχουν υπογράψει μέχρι τώρα ενάντια στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου.

Οπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, στα χέρια του έχει τις συμβολαιογραφικώς επικυρωμένες υπογραφές 20.000 κατοίκων της πόλης, οι οποίοι ζητούν οπωσδήποτε να αποτραπεί το Gay Pride, διαφορετικά «δεν εγγυώνται τι θα γίνει» εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε «αδίκημα» τη γυμνότητα. «Να περπατούν 3.000 έτσι είναι αδίκημα» ανέφερε επαναλαμβάνοντας την προτροπή του προς τους γονείς «να πάρουν τα παιδιά τους και να απομακρυνθούν». Παράλληλα αποκάλεσε «αμαρτία» την τουριστική προβολή και αξιοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

«Τρεις χιλιάδες άνθρωποι γυμνοί και μεταξύ τους να κάνουνε, στη διαδικασία και στη διαδρομή, πράξεις και χειρονομίες και τα λοιπά... φέρτε εσείς τα παιδιά σας να τα δούνε, γιατί δεν τα φέρνετε; Να σας κάνουμε τα εισιτήρια να τα φέρετε. Εμείς λέμε στον κόσμο "πάρτε τα παιδιά σας και απομακρυνθείτε"» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μητροπολίτη, που πρόσθεσε ότι η διαμαρτυρία ήρθε από το λαό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως αυτή προκλήθηκε έπειτα από παρέμβαση της Εκκλησίας.

Πάντως, δήλωσε ικανοποιημένος για τη διαδρομή που έχει σχεδιαστεί για τη φετινή εκδήλωση, καθώς σε αντίθεση με πέρυσι, δεν θα περάσει από την Αγία Σοφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ