Δημοσκόπηση: Πιο απαισιόδοξοι για την πορεία της ΕΕ οι Γάλλοι, πιο θετικοί απέναντι στην Μέρκελ οι Βρετανοί - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Πιο απαισιόδοξοι για την πορεία της ΕΕ οι Γάλλοι, πιο θετικοί απέναντι στην Μέρκελ οι Βρετανοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην ΕΕ, σε χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, κατέγραψε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup. Εντονα, όπως αποδοκιμάζουν οι Ευρωπαίοι τις πολιτικές του Φρανσουά Ολάντ και του Ντέιβιντ Κάμερον.

Τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα είναι αυτά που συνδέονται με τη Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, όπου αυξάνεται η απογοήτευση για την Ευρώπη εν μέσω της πτωτικής πορείας της ανάπτυξης και της αύξησης της ανεργίας, από τότε που ο Ολάντ ανέλαβε την εξουσία πριν από ένα χρόνο.

Το 62% των Γάλλων εκτιμά ότι τα πράγματα στην ΕΕ κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 86% μεταξύ αυτών που αποδοκιμάζουν την ηγεσία Ολάντ.

Στο ερώτημα σχετικά με την ηγεσία του Ολάντ στην Ευρώπη, το 51% των Γάλλων δηλώνει ότι την αποδοκιμάζει, ποσοστό υψηλότερο από αυτό στη Βρετανία (45%) ή στη Γερμανία (37%) όπου οι απόψεις είναι πιο θετικές για το σοσιαλιστή πρόεδρο.

Πάνω από το ένα τρίτο των Γάλλων (34%) θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου ενώ το ίδιο θα έκανε και το ένα τρίτο των Γερμανών.

Σε υψηλά ποσοστά κινείται ο ευρωσκεπτικισμός και στη Μεγάλη Βρετανία με το 56% να εκτιμά ότι η ΕΕ κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 82% μεταξύ αυτών που αποδοκιμάζουν την πολιτική του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Στις έξι χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η δημοσκόπηση -Ολλανδία, Δανία, Πολωνία, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία- οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η ΕΕ κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Σε ερώτηση σχετικά με τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη, το 54% των Γερμανών την εγκρίνει όπως και το 45% των Γάλλων και το 36% των Βρετανών. Στις έξι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες διεξήχθη η δημοσκόπηση, το ποσοστό των ερωτηθέντων που εγκρίνει την ηγεσία της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσοστό αυτών που την αποδοκιμάζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ