Ανακούφιση για το «ναι» στο μεσοπρόθεσμο στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ανακούφιση για το «ναι» στο μεσοπρόθεσμο στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και τα επεισόδια που εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του δραστικού πακέτου μέτρων λιτότητας που προορίζεται να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία», μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC με τον ανταποκριτή στην Αθήνα να περιγράφει τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές «σαν τη γάτα με το ποντίκι».

Τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχολιάζει και το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην διαδικτυακή του σελίδα, «είναι, προφανώς, το σημαντικότερο βήμα για την διάσωση του ευρώ: το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε το ριζοσπαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα εκπληρώνει την στοιχειώδης απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια χρεοκοπία φαίνεται να έχει αποτραπεί- τώρα η χώρα μπορεί να λάβει νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων».

«Η Ελλάδα πέρασε το κρίσιμο πρόγραμμα παρά τις διαμαρτυρίες», σχολιάζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN περιγράφοντας τις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και άντρες των ΜΑΤ.

«Το κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο λιτότητας για να μειώσει κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ το εθνικό χρέος, με 155 βουλευτές υπέρ και 138 κατά», επισημάνει και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Aljazeera, προσθέτοντας ότι την ώρα της ψηφοφορίας έξω από τη βουλή υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να κερδίσει μια παράταση», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδα Handelsblatt η οποία τονίζει ότι, «με μια δραματική έκκληση ο έλληνας πρωθυπουργός πόνταρε τα πάντα σε μια κάρτα- και κέρδισε. Το κοινοβούλιο ψήφισε το ριζοσπαστικό πρόγραμμα».

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ροή με την Αθήνα, επισημάνει την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου την ώρα που έξω από το Κοινοβούλιο, στους δρόμους της Αθήνας, σημειώνονται βίαια επεισόδια.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε απ ευθείας την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στο ελληνικό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε το μεσοπρόθεσμο παρά τις διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Μεσοπρόθεσμο Διεθνή ΜΜΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ