Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση φλερτάρει επικίνδυνα με την ακροδεξιά - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση φλερτάρει επικίνδυνα με την ακροδεξιά

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση φλερτάρει επικίνδυνα με την ακροδεξιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε σε ομιλία του στην Καισιαριανή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που τόνισε πως η τρικομματική κυβέρνηση φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά.

«Ο πρωθυπουργό ακολουθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη στρατηγική», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Εχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία κυρίαρχος εταίρος είναι η χειρότερη λαϊκιστική δεξιά που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια δεξιά που αναγνωρίζει τον εαυτό της στο μετεμφυλιακό κράτος, στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Είναι φυσικό αυτή η δεξιά να θέλει να εξαλειφθεί κάθε ιστορική μνήμη σχετική με την Εθνική Αντίσταση. Είναι φυσικό να ονειρεύεται την επιστροφή σε ένα αυταρχικό κράτος όπου οι πολίτες χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μιάσματα»

Οσο για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είπε: «Θέλουν να αναπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, αλλά προοδευτικός χώρος που στηρίζει τη πιο συντηρητική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά και υιοθετεί προκειμένου να ψηφοθηρήσει στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιά ρητορική, δεν μπορεί να υπάρξει. Πρόκειται για μια δεξιά παλαιάς κοπής, βγαλμένη από τη δεκαετία του '50, που σέρνεται πίσω από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής».

Κεδίκογλου: «Πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας»

Σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Καισαριανή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «να κοιταχθεί στον καθρέφτη και θα καταλάβει ποιος μέσα από την κατάρρευσή του τροφοδοτεί και πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή».

«Εχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Με τα διχαστικά παραληρήματά του είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός του άλλου άκρου: της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Γεννηματά: «Απύθμενο θράσος»

Για «απύθμενο θράσος» του Αλέξη Τσίπρα και των κειμενογράφων του έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

«Ο κ. Τσίπρας και οι κειμενογράφοι του, έχουν απύθμενο θράσος. Επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Εθνική Αντίσταση, τις ηρωικές στιγμές των Ελλήνων πατριωτών», ανέφερε η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τον Απρίλιο του 1982 με το Ν.1285 την Εθνική Αντίσταση, καταργώντας στην πράξη τον διαχωρισμό του Ελληνικού λαού σε "Εθνικόφρονες" και "Μιάσματα"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ