Πορεία σε άγνωστα νερά για την «Ελευθεροτυπία». Η απαίτηση του εκδότη της, Χάρη Οικονομόπουλου προς τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν... οικειοθελώς διότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα δείχνει πως το σχέδιο για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας δεν έχει πολύ μέλλον.
Στόχος είναι να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εργαζομένων έτσι ώστε η εφημερίδα να συνεχίσει να εκδίδεται μήπως και βρεθεί κάποιος επενδυτής για να τη διασώσει.
Χωρίς εργαζόμενους όμως δεν υπάρχουν εφημερίδες και δίχως αμοιβές δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα σχέδιο. Οι εργαζόμενοι στην «Τρίτη όψη» είναι απλήρωτοι 2 μήνες και οι συνεργάτες δεν έχουν λάβει χρήματα εδώ και 5 μήνες.
Κάποιοι εκ των συνεργατών έχουν ήδη δηλώσει πως θα αποχωρήσουν, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία των δύο ημερών που έθεσε ο Χάρης Οικονομόπουλος.
Ομως η κύρια μάζα όσων βρίσκονται στο μισθολόγιο, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν χωρίς να λάβουν χρωστούμενα και αποζημιώσεις.
Οι αποφάσεις τους θα ληφθούν στη γενική συνέλευση της Πέμπτης και θα τεθεί υπόψιν της ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή, οπότε και θα καθοριστεί αν προχωρήσουν σε απεργία ή σε επίσχεση. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν το Κυριακάτικο φύλλο που θα είναι έτοιμο ως την Παρασκευή να είναι το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει, μέσα σε ένα σκηνικό κατάρρευσης, με τον εκδότη να επιρρίπτει τις ευθύνες στο διευθυντή της εφημερίδας, Βαγγέλη Παναγόπουλο.
Η «Ελευθεροτυπία» κυκλοφόρησε, μετά από απουσία ενός έτους, εξαιτίας των απλήρωτων εργαζομένων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, στις 10 Ιανουαρίου 2013.
Ιδιοκτήτρια εταιρεία των σημάτων είναι η Χ.Κ. Τεγόπουλος, ενώ τη διοίκηση και τη διαχείριση της έκδοσης έχει η «Τρίτη Οψη ΑΕ Εντύπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων».
Η «Τρίτη όψη» έχει υπογράψει σύμβαση με την Χ.Κ.Τεγόπουλος αναλαμβάνοντας με δικά της έξοδα την επανέκδοση του φύλλου και αποδίδοντας στην εταιρεία ποσοστό 90% των καθαρών της κερδών. Ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος από τις 6 Δεκεμβρίου 2012 ελέγχει το 27% της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Η Μάνια Τεγοπούλου έχει το 25,18% και η Ελένη Τεγοπούλου 25,17%.
Σύμφωνα με τις διακηρύξεις του κ. Οικονομόπουλου το σχέδιο διάσωσης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» περιλάμβανε 3 βήματα. Την εκ νέου κυκλοφορία του φύλλου εφημερίδας, την αποδοχή του επενδυτικού σχεδίου από τις τράπεζες με «κούρεμα» των χρεών κατά 40% και τη συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων από τον εκδότη ως και 5 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή νέων επενδυτών. Προϋπόθεση ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.