Ο Πάπας δεν θα κάνει διακοπές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πιστούς - iefimerida.gr

Ο Πάπας δεν θα κάνει διακοπές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πιστούς

Ο Πάπας δεν θα κάνει διακοπές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πιστούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Ρώμης δεν θα καταφέρουν να κάνουν ούτε μία ημέρα διακοπές φέτος, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο Πάπας Φραγκίσκος βέβαια δεν έχει αντίστοιχες σκοτούρες, αλλά αποφάσισε να μείνει και εκείνος στο Βατικανό όλο το καλοκαίρι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πιστούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, τους καλοκαιρινούς μήνες οι καθιερωμένες γενικές ακροάσεις των πιστών δεν θα γίνονται στην θερινή κατοικία του Ποντίφικα, στο Καστέλ Γκαντόλφο κοντά την Ρώμη, αλλά στην αίθουσα του πάπα Παύλου του Έκτου, στο Βατικανό. Αυτό φέρεται πως ήταν επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των πιστών που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, είπε ότι ο Πάπας ίσως αναπαυθεί για λίγες ημέρες τον Ιούλιο, πριν από το ταξίδι του στην Βραζιλία, αλλά απέφυγε να απαντήσει στο αν ο Ποντίφικας θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο εντός του Βατικανού.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει μετακομίσει ακόμα στο διαμέρισμα όπου διέμειναν οι προκάτοχοί του, διότι θεωρεί ότι είναι «υπερβολικά μεγάλο και πολυτελές». Αντίθετα, προτιμά να χρησιμοποιεί ακόμη τον εκκλησιαστικό ξενώνα Σάντα Μάρτα, τόπο διαμονής των καρδιναλίων όταν συγκαλείται το κονκλάβιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ