Επιφυλακτικός ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση - iefimerida.gr

Επιφυλακτικός ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Επιφυλακτικός ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνείων, Αλγκιρντας Σεμέτα, όπου συζητήθηκαν ζητήματα όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και η προωθούμενη μεταρρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο, μίλησε στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τέθηκε στον επίτροπο ο οποίος, πάντως, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ήταν, πέρα από την ανακούφιση των επαγγελματιών του κλάδου, εν μέσω τουριστικής περιόδου, και η αύξηση του τζίρου, τα μεγαλύτερα έσοδα και η μείωση των τιμών.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι συζητήθηκαν γενικότερα θέματα φορολογία, αλλά και κάποια διαδικαστικά, καθώς, τελειώνει η περίοδος προεδρίας της Ιρλανδίας στην ΕΕ τελειώνει, ακολουθεί η Λιθουανία (σσ ο κ. Σεμέτα είναι Λιθουανός) και μετά η Ελλάδα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ