Σγουρός: Οι Περιφέρειες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για την αντιπυρική προστασία - iefimerida.gr

Σγουρός: Οι Περιφέρειες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για την αντιπυρική προστασία

Σγουρός: Οι Περιφέρειες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για την αντιπυρική προστασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Γιάννης Σγουρός για την αντιπυρική προστασία, με επιστολή του στον πρωθυπουργό. Σε αυτή ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε πως έως τώρα δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για αυτό το σκοπό φέτος.

Στο πλαίσιο του Καλλικράτη, οι Περιφέρειες έχουν επωμισθεί τις αρμοδιότητες για το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου Πολιτικής Προστασίας, αλλά όπως αναφέρει η επιστολή του κ. Σγουρού «την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο δεν έχουν εισπράξει κυριολεκτικά ούτε ένα ευρώ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι πέρα από την έλλειψη πόρων, οι δευτεροβάθμιοι ΟΤΑ έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας. Ακόμη υπογραμμίζει πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι δαπάνες λειτουργίας των μέσων των Περιφερειών για την πυρόσβεση δεν εγκρίθηκαν από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Επιπλέον ο κ. Σγουρός τονίζει πως υπάρχει ανάγκη για συντονισμό και ξεκάθαρο καθορισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και εκφράζει το φόβο πως το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο σε αυτό τον τομέα μια και εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχει αυξηθεί αρκετά η βλάστηση ενώ αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ