Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα βίντεο του 2008 στο οποίο ο Τσίπρας αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους» - iefimerida.gr

Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα βίντεο του 2008 στο οποίο ο Τσίπρας αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, η ΝΔ στοχοποιεί και τον επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο με συνέντευξή του από το 2008 όπου αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους».

Στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα ο ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται (στο 59ο λεπτό) να λέει ότι «μετά δεν θα μας σώνουν ούτε οι κάμερες, ούτε η καταστολή, ούτε οι οπλισμένοι μπάτσοι σε κάθε γωνία, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ εκτός από το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα αναφέρει ότι εκτός από τον κ. Βούτση που αποκάλεσε «μπάτσους» τους Ελληνες αστυνομικούς και ο Αλέκος Καλύβης που είναι μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο χαρακτηρισμός αναφέρεται κυρίως στα ΜΑΤ.

«Ευχόμαστε έστω και τώρα να συνετιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περί «μπάτσων» και όπλων ξεκίνησε την Παρασκευή όταν ο κ. Βούτσης ερωτώμενος για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της οπλοφορίας των βουλευτών εντός της Βουλής τάχθηκε υπέρ της κατάργησης γενικά της οπλοφορίας: «Είμαι θετικός σε συζήτηση για να απαγορευτεί γενικά η οπλοφορία στην κοινωνία, το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος μπράβος που κυκλοφορεί μέσα στη χώρα την επικινδυνότητα για τον πολίτη τη μειώνουμε στο ελάχιστο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης ο οποίος, λίγο αργότερα και ύστερα από την πρώτη έντονη αντίδραση της ΝΔ προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μιλάω για μπάτσους - μπράβους. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι για γενική απαγόρευση της οπλοφορίας των αστυνομικών - μόνο για απαγόρευση οπλοφορίας στις διαδηλώσεις». Τόνισε μάλιστα ότι «είναι στα όρια του φαντασιακού ότι υποτιμώ τους αστυνομικούς, είναι εντελώς άλλο το πνεύμα των δηλώσεών μου».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα πατώντας ΕΔΩ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ