Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: Τώρα πώς θα διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς του 2020; - iefimerida.gr

Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: Τώρα πώς θα διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς του 2020;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για τις εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσει η πόλη του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή εν όψει της υποψηφιότητας για διεκδίκηση των Ολυμπιακών του 2020 εξέφρασε ο δήμαρχος της Πόλης Καντίρ Τομπάς, χαρακτηρίζοντας την απόσυρση των δυνάμεων της αστυνομίας «αργοπορημένη κίνηση».

«Οσο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αντιμετωπίζει ένα τέτοιο συμβάν, το γεγονός ότι ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με λυπεί. Τι εξήγηση θα δώσουμε; Με τι αξιώσεις θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;» είπε ο Τομπάς μιλώντας στο ιδιωτικό κανάλι NTV.

Η Κωνσταντινούπολη έχει ήδη καταθέσει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μια πολύ φιλόδοξη πρόταση για τη διεξαγωγή των Αγώνων.

Ο Τομπάς δήλωσε ακόμη ότι πήρε μαθήματα από τις ταραχές «ειδικά σε ό,τι αφορά στην καλύτερη πληροφόρηση του κοινού για σχέδια εν εξελίξει», όπως είναι η προτεινόμενη κατάργηση του πάρκου Γκεζί για να χτιστεί ένα κτίριο που αρχιτεκτονικά θα θυμίζει τους οθωμανικούς στρατώνες πυροβολικού οι οποίοι υπήρχαν εκεί μέχρι το 1940, αλλά εσωτερικά θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ανοίξει ένα περίπτερο στην Πλατεία Ταξίμ για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους σχετικά με το σχέδιο. Για παράδειγμα, δεν θα είναι ένα εμπορικό κέντρο. Μπορεί να υπάρχουν απλώς ορισμένα μαγαζιά, κάποια καφέ, αίθουσες τέχνης, ένα μουσείο. Επρεπε να είχαμε κάνει μια σοβαρή ενημερωτική καμπάνια», είπε.

Και ισχυρίστηκε ότι οι αιματηρές συγκρούσεις και η «χειραγώγηση» θα είχαν αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση είχε εξηγήσει ότι «μόνο πέντε δέντρα επρόκειτο να κοπούν για να διευρυνθεί ο πεζόδρομος δίπλα στο πάρκο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ