Από το μηχανισμό των Αντικυθήρων στο ωρολόγιο του Αρχιμήδη -Η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στο Mall - iefimerida.gr

Από το μηχανισμό των Αντικυθήρων στο ωρολόγιο του Αρχιμήδη -Η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στο Mall

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων" φιλοξενείται καθημερινά στον τρίτο όροφο του The Mall Athens στο Μαρούσι από τις 12.00 μέχρι 21.00 έως τις 30 Ιουνίου 2013 με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξενάγηση για το κοινό.

Ξεναγηθείτε σε μια εξαιρετική επιλογή πενήντα εκθεμάτων του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογία μας. Περιηγηθείτε σε αυτή την εποχή που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν και διαπιστώστε πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστάει ο Δυτικός πολιτισμός στους Έλληνες.

Λίγα μόνο από τα πολλά εκθέματα είναι τα εξής:

Το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος (ο «κινηματογράφος» των Ελλήνων)
Η ύδραυλις του Κτησίβιου (το πρώτο πληκτροφόρο μουσικό όργανο της ιστορίας)
Το ξυπνητήρι του Πλάτωνος (η πρώτη συσκευή αφύπνισης παγκοσμίως)
Ο υπολογιστικός μηχανισμός των Αντικυθήρων (ένας «φορητός υπολογιστής» από την αρχαιότητα).
Ο αστρολάβος του Πτολεμαίου (το G.P.S. των αρχαίων Ελλήνων)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ