Μπείτε στο σπίτι με το... κινητό - iefimerida.gr

Μπείτε στο σπίτι με το... κινητό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο σύστημα ασφαλείας που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τις κλειδαριές τους χωρίς... κλειδιά παρουσίασαν δύο Αμερικανοί επιστήμονες.

Το «August Smart Lock» όπως ονομάζεται, επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν την πόρτα του σπιτιού τους χωρίς κλειδιά με τη χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό iOS και Android.

Μπείτε στο σπίτι με το... κινητό  | iefimerida.gr 0

Το σύστημα, που κοστίζει περίπου 150 ευρώ, τοποθετείται σε οποιαδήποτε σχεδόν κλειδαριά πόρτας και για τη λειτουργία του απαιτούνται δύο ΑΑ μπαταρίες.

Όταν ο χρήστης βρεθεί έξω από το σπίτι του, το σύστημα ανιχνεύει το κινητό τηλέφωνο μέσω τεχνολογίας Bluetooth Low Energy και... αυτομάτως η πόρτα ανοίγει.

Μπείτε στο σπίτι με το... κινητό  | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, το νέο σύστημα μπορεί να συνδεθεί έως και με δέκα διαφορετικές συσκευές προκειμένου να αποκτούν ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι όλοι εκείνοι που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπίτι κινητό τηλέφωνο κλειδαριά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ