Παπαδήμος σε Ντάισελμπλουμ: Τα πάει καλά η κυβέρνηση ή... ; - iefimerida.gr

Παπαδήμος σε Ντάισελμπλουμ: Τα πάει καλά η κυβέρνηση ή... ;

Παπαδήμος σε Ντάισελμπλουμ: Τα πάει καλά η κυβέρνηση ή...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους θα ξεπεραστούν οι προκλήσεις στη ζώνη του ευρώ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μεταξύ άλλων, ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του Eurogroup και τόνισε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, οποίος απεύθυνε ερώτηση στον πρόεδρο του Eurogroup για το αν η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι στο σωστό δρόμο και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται με το σωστό ρυθμό.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος ρώτησε «αν το πρόγραμμα για την Ελλάδα εφαρμόζεται με το σωστό ρυθμό, αν τα μέτρα είναι αρκετά ή χρειάζεται να συμπληρωθούν για να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η δημοσιονομική προσαρμογή».

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Ντάισελμπλουμ μάλλον προσπάθησε να αποφύγει το ερώτημα και αρκέστηκε να δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει μέτρα για την ανεργία, ενώ απαιτείται χρόνος για να στηρίξουν οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους μέτρα για την απασχόληση.

Η παρέμβαση του κ. Παπαδήμου προκάλεσε αίσθηση, καθώς, ορισμένοι αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο και με ποια ιδιότητα ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε ερώτηση στον επικεφαλής του Eurogroup, δίνοντας, πάντως, το έναυσμα για την παρασκηνιακή ανακίνηση σεναρίων πως ο κ. Παπαδήμος ίσως και να επιθυμεί ακόμη μια πιο ενεργή συμμετοχή στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ