Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βούτση περί όπλων και «μπάτσων» - iefimerida.gr

Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βούτση περί όπλων και «μπάτσων»

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τις δηλώσεις Βούτση περί όπλων και «μπάτσων»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών. Την Παρασκευή μια δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση που τάχθηκε υπέρ της γενικής απαγόρευσης της οπλοφορίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, ενώ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αναγκάστηκε λίγο αργότερε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση.

Ερωτώμενος για το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών στη Βουλή από δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι θετικός σε συζήτηση για να απαγορευτεί γενικά η οπλοφορία στην κοινωνία, το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος μπράβος που κυκλοφορεί μέσα στη χώρα την επικινδυνότητα για τον πολίτη τη μειώνουμε στο ελάχιστο».

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία σχολίασε τόσο τη χρήση του όρου «μπάτσος» όσο και την ουσία της δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί ("μπάτσοι" κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Ελληνα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

«Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον "αδειάσει" άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, ο κ. Βούτσης προχώρησε σε συμπληρωματική διευκρινιστική δήλωση. «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από τη δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ